2015 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Kepti sumuštinukai su putpelių kiaušiniais


Reikės:

8 riekelių sumušinių duonos
sviesto
garstyčių
kumpio
fermentinio sūrio
1 pomidoro
svogūno laiškų, petražolių
druskos, pipirų
4 putpelių kiaušinių

Gaminimo eiga:
Užtepkite vieną duonos riekę sviestu, o kitą – garstyčiomis. Duonos riekeles, apteptas sviestu pakepkite keptuvėje su dar trupučiu sviesto, kad gražiai apskrustų.
Išspauskite apvalias skyles apkeptoje riekeje mažesne stikline ar taure. Ant riekių su garstyčiomis dėkite plonai pjaustyto kumpio, dėkite fermentinio sūrio ir uždėkite duonos riekę su skyle.  Žinoma, galima ir be kumpio, lengviau taip.
Supjaustykite pomidorą kubeliais (sėklytes išimkite, nes bus per daug skysčio), taip pat svogūnų laiškus. Sumaišykite juos mažame dubenėlyje, užberkite druskos, pipirų. Dėkite po šaukštelį pomidorų į sumuštinio skylę (palikite vietos ir kiaušiniui – jei naudosite vištos kiaušinius, tai tada sumaišykite pomidorus su svogūnų laiškais ir kiaušinio baltymu, o ant viršaus užpilkite trynį). Kiaušinius įmuškite į stikliuką ar puodelį mažą ir atsargiai užpilkite ant pomidorų. Pabarstykite druska bei pipirais.Šaukite į 180C laipsnių orkaitę ir kepkite 10-15 minučių. Jei mėgstate skystus trynius, kepkite apie 10 minučių.
Vualia!Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą