2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Jogurtinė pusryčių duonelė su varške

Jogurtinė pusryčių  duonelė  su varške

Reikės:

350g mėgstamo jogurto
100g grūdėtos varškės
200g ryžių dribsnių
šaukštelio druskos
šaukštelio miltų
50g tirpinto sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
150g kukurūzų dribsnių

Gaminimas:

Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt.
Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų dribsnius ir lengvai plaktą kiaušinį. Gautą mišinį sukrėskite į iš vakaro pasiruoštą masę ir gerai išsukite. Minklė neturėtų priminti labai tirštos košės, jei pasirodys per tiršta, įpilkite dar truputėlį jogurto arba pieno.
Stačiakampę skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir ant jo tešlą paskirstykite vienodu sluoksniu.
Duonelę kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių – arba tol, kol pluta gražiai paruduos.
Leiskite duonutei atvėsti, tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Galite patiekti užteptus grūdėtąja varške, papuoštus mėgstamais žalumynais.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą