2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Karališka košė

Karališka košė

Reikės:

1 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinių pieno
kiaušinio
šaukštelio sviesto
druskos pagal skonį
medaus pagal skonį
šaukštelio nuarkuotos citrinos žievelių
2vnt, obuolių
žiupsnelio cinamono
šlakelio romo

Gaminimas:

   Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
   Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.

   Į išbrinkusią košę įmaišykite šaukštą sviesto, plaktą kiaušinio trynį, nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį romo.
   Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įmaišykite iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą  ir 12 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę. 
   Obuolius nuplaukite, nusausinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi  sėklalizdžius supjaustykite dailiais trikampėliais.
   Patroškinkite pusėje šaukšto sviesto, paskaninkite cinamonu, medumi ir išdėliokite ant košės, ištrauktos iš orkaitės. 
   Skanaus:) 

1 komentaras:

  1. Atrodo labai prabangiai!:)
    Aš panašią iš livinn.lt pirkau kažkadais, tai tikrai skani buvo, bet pasigamint pačiai nepavyko..
    Teks mėgint dar kart!

    AtsakytiPanaikinti