2015 m. rugsėjo 27 d., sekmadienis

Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais

Ingridientai:

  • Avižiniai dribsniai (1,5 stiklinės)
  • Pienas (2,5 stiklinės)
  • Druska (žiupsnelis)
Pagardui:
  • Obuoliai (2vnt)
  • Sviestas (30g)
  • Cukrus (2šaukštai)
  • Cinamonas (žiupsnelis)
Gaminimo eiga:

Avižinius dribsnius perplaunam ir suberiam į verdantį pasūdytą pieną. Jeigu dribsniai greito paruošimo - užteks juos pavirti kelias minutes, paskui uždengti ir palikti dar 5 minutėms. Jeigu dribsniai paprasti, pavirkite juos ant mažiausios kaitros, kol sutirštės ir nebeliks skysčio. 
Kol košė verda, nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite obuolius. Puode (tik ne su teflonine danga!) ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir cinamoną, maišydami užvirkite ir greit sumeskite obuolius. Nuolat maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol obuoliai taps skaidrūs, o cukrus virs karamele. Išvirusią košę pagardinkite karamelizuotais obuoliais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą