- Avižiniai dribsniai (1,5 stiklinės)
- Pienas (2,5 stiklinės)
- Druska (žiupsnelis)
- Obuoliai (2vnt)
- Sviestas (30g)
- Cukrus (2šaukštai)
- Cinamonas (žiupsnelis)
Avižinius dribsnius perplaunam ir suberiam į
verdantį pasūdytą pieną. Jeigu dribsniai greito paruošimo - užteks juos
pavirti kelias minutes, paskui uždengti ir palikti dar 5 minutėms.
Jeigu dribsniai paprasti, pavirkite juos ant mažiausios kaitros, kol
sutirštės ir nebeliks skysčio.
Kol košė verda, nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite
obuolius. Puode (tik ne su teflonine danga!) ištirpinkite sviestą,
suberkite cukrų ir cinamoną, maišydami užvirkite ir greit sumeskite
obuolius. Nuolat maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol obuoliai
taps skaidrūs, o cukrus virs karamele.
Išvirusią košę pagardinkite karamelizuotais obuoliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą